Gdpr I Forbindelse Med Hjemmearbejdsplads

På den måde kommer dagen til at virke mest muligt som en normal og professionel arbejdsdag. Afveksling og sociale relationer Hvis du både arbejder og bor i samme bygning, kan du føle, du bliver skør. Sørg derfor for lidt variation i løbet af dagen: Spis fx din frokost eller drik morgenkaffen i haven, hvis vejret tillader det, hold pauser og gå en tur i løbet af dagen. Dette kan både være nødvendigt ift.
gladere medarbejdere
Sørg for at arbejdstid er arbejdstid, og fritid er fritid. Hvis du har børn hjemme, som skal have hjælp til deres skolearbejde, så aftal evt. tidspunkter hvor de kan få din hjælp og nærvær. Husk også at holde pauser løbende og luk PC’en ned og hold fri til fyraften.
Den næste arbejdsstilling er den bedste I det hele taget skal du undgå at sidde i samme position hele dagen. Gå gerne rundt, når du taler i telefon, stå op indimellem – måske ved køkkenbordet hvis det er højere, og husk at rejse dig mindst 2 gange i timen. Sørg for at teknikken fungerer Som arbejdsgiver er det naturligvis vigtigt at sørge for, at der er de værktøjer til rådighed, som sikrer, at medarbejderne faktisk kan løse opgaver hjemmefra.
hjemmearbejdsplads 2.0
Deadlines på opgaver kan hjælpe med at sikre, at du får noget fra hånden, selvom du befinder dig i hjemlige omgivelser. Du kan fx selv lave en plan for, hvad du skal lave i løbet af en dag. POMODORO-metoden, som går ud på, at du sætter en alarm på 25 minutter, og løser så én specifik opgave i de 25 minutter. Du må først løse andre opgaver eller holde pause, når de 25 minutter er gået. Efter de 25 min. indlægger du en pause, før du evt.
de opgaver du løser, men det kan også hjælpe med at bevare en følelse af fællesskab. Det optimale er naturligvis et hjemmekontor, hvor man kan lukke døren.
hjemmearbejdspladsen 2.0
Det gør det også nemmere rent fysisk at ”gå på arbejde” og derefter lukke døren ved fyraftenstid og holde fri. Den mulighed har alle dog ikke, men måske kan man på anden vis etablere et hjørne i hjemmet, der er ”arbejde”, og hvor der ikke er fyldt med vasketøj eller legetøj.
Aftal med dig selv og evt. din arbejdsgiver, i hvilke tidsrum, du er ’på arbejde’. Vent med vasketøj, rengøring eller indkøb til du har fri.
Men hvordan sikrer man som medarbejder, at arbejdsdagen bliver så produktiv og god som muligt, når kontoret er skiftet ud med spisebordet? Og hvad skal man som arbejdsgiver være opmærksom på for at sikre de mest optimale rammer for medarbejderne? Opbyg gode vaner og afprøv POMODORO-metoden Som medarbejder er det vigtigt at forsøge at opbygge vaner, så det bliver ”næsten som at gå på arbejde” – bare derhjemme.
Skriv en kommentar til indlægget Bemærk at din kommentar kun er synlig for brugere med adgang til dette netværk Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar? Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes. Slet kommentar/indlæg stadigvæk Annuller
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK. Ydelser Arbejdsmiljø
fremtidens arbejdsplads
DU ER IKKE LOGGET IND Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling. Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Er programmerne opdaterede? Kan virksomhedens systemer overhovedet klare massivt hjemmearbejde? Det er afgørende at kunne svare bekræftende på disse spørgsmål.
Kurser og uddannelser Gode råd til indretning af hjemmearbejdspladsen - med CRECEA Gør indretningen af din hjemmearbejdsplads så god som mulig. Her er nogle gode råd fra CRECEAs konsulenter Mange medarbejdere er i disse dage blevet bedt om at arbejde hjemmefra for at minimere smittespredning af Corona-virus.
Hvis du arbejder ved en bærbar pc, benyt da hvis det er muligt et eksternt tastatur og mus, sådan at du sætter skærmen op i en god arbejdshøjde (evt. på nogle bøger). Hvis du har briller med et læsefelt, er det sjældent nødvendigt at hæve den bærbare pc. Hvis din arbejdsplads ikke kan indstilles til dig, så varier mellem forskellige arbejdspladser og hold hyppige pauser. Sørg for at bruge headset når der er telefonmøder, så du ikke er så fastlåst i dine bevægelsesmønstre.
Log ind med CPR nr. og adgangskode Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her. Der er en fejl i dit CPR-nummer eller adgangskode